Отборите на Ливърпул и Уест Хем играят при резултат 1:0 в

...
Отборите на Ливърпул и Уест Хем играят при резултат 1:0 в
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Ливърпул 1:0 Уест Хем, Нунес бележи, гостите с пропуск от бялата точка

Отборите на Ливърпул и Уест Хем играят при резултат 1:0  в мач от 12-ия кръг на Висшата лига. Дарвин Нунес откри за " алените " в 22-ата минута. 

Срещата започва 21:30 часа и може да я наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg ще проследим най-важните моменти от мача на „ Анфийлд ”.

Двубоят стартира с ужасяваща неточност на Алисон при изнасянето на топката от страна на „ алените ”. Бразилецът не съумя да откри собствен съотборник пред наказателното поле и прати коженото кълбо в краката на състезател на гостите, които обаче не съумяха да се възползват и в последна сметка Ван Дайк съумя да почисти. Домакините дадоха отговор с удар на Роберто Фирмино от отдалеченост, само че бразилецът не съумя да откри задачата и прати топката в навън.

В 15-ата минута Ливърпул стигна до отличен късмет за гол. Дарин Нунес получи дълг пас отляво, остави топката да тупне, след което стреля от въздуха, пробвайки да трансферира стража на гостите. Фабиански обаче се оправи и мазета в ъглов удар.

Резултатът в мача бе открит в 22-ата минута след класическа офанзива от страна на домакините. Тиаго получи топката в центъра на терена и незабавно откри свободния на левия фланг Костас Цимикас. Гръцкият национал овладя несмущаван от никого, настройки топката на левия си крайник и центрира съвършено в наказателното поле към Дарвин Нунес, а уругваецът с глава насочи неспасяемо топката в левия ъгъл на вратата за 1:0. Още в идната минута още веднъж Нунес имаше късмет да обстрелва вратата на гостите, само че този път Фабиански нямаше проблеми.

Ливърпул продължи да играе с въодушевление и в 35-ата минута бе доста покрай удвояване на резултата. След продължителна офанзива за „ алените ”, в чиято основа бе Дарвин Нунес, който лиши топката надълбоко в половината на гостите, Мохамед Салах имаше опция да обстрелва вратата на „ чуковете ”, само че изстрелът му с левия крайник мина около вратата. Минута по-късно още веднъж Салах се опита да тормози Фабиански, само че този път изстрелът му бе доста по-неточен.

Поредната офанзива за домакините още веднъж бе приключена от Салах, който този път стреля тъкмо, само че право в ръцете на Фабиански, който не срещна компликации да улови.

В 39-ата минута Нунес бе доста покрай това да вкара втория си гол в срещата. След следващото дълго центриране в наказателното поле на Уест Хем, гостите не съумяха да изчистят добре, топката попадна в Нунес на границата на пеналта и стреля с левия крайник, само че прати коженото кълбо в десния непряк дирек.

В предпоследната минута на първото полувреме Уест Хем стигна до дузпа след неразчетени дейности на Джо Гомес в защита. Бранителят на „ алените ” фаулира Джаред Боуен в наказателното поле, като в началото основният съдия уточни играта да продължи. След обзор на обстановката с ВАР, Стив Атуел промени мнението си и уточни бялата точка.

Зад топката застана пострадалият Боуен, който стреля едва, а Алисон съумя да избие. Така двата отбора се отдръпнаха на отмора при резултат 1:0 в интерес на домакините.  

LIVE • ЛИВЪРПУЛ – УЕСТ ХЕМ 1:0

1:0 Нунес 22'

Стадион: „ Анфийлд ”

Рефер: Стюърт Атуел

Ливърпул : Алисон, Александър-Арнолд, Гомес, Ван Дайк, Цимикас, Хендерсън, Тиаго, Карвальо, Салах, Фирмино, Нунес

Мениджър: Юрген Клоп

Уест Хем : Фабиански, Джонсън, Керер, Зума, Кресуел, Райс, Даунс, Соучек, Боуен, Скамака, Форналс

Мениджър: Дейвид Мойс
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР